درست زمانی که سرانجام شما قادر به درک کردن شبکه اتصلات ۵G شدهاید و فکر میکنید که تفاوت میان امواج هوایی mmWave و زیر ۶ گیگاهرتز را متوجه شدهاید، و میدانید که چرا لیتنسی کوتاه بهتر از لیتنسی بلند است، سامسونگ همهی آنها را بی اهمیت نشان میدهد و یک مقالهی “کاغذ سفید” مفصل درمورد شبکه ۶G منتشر میکند. البته، در این جا باید توضیح دهم که یک مقاله “کاغذ سفید” چیزی است که یک موضوع پیچیده را به زبان سادهتری توضیح میدهد که برای عموم مردم قابل درک و فهمیدن باشد. برای مطالعه بیشتر در این زمینه ، در ادامه این مطلب با صدراتل همراه باشید.
عنوان این مقاله، “تجربه Hyper-Connected بعدی برای همه” است و اعلام میکند که هدف این شرکت (سامسونگ) این است که ۶G را به گوشه گوشه زندگی مردم وارد کند. چشم انداز سامسونگ این است که استانداردهای ۶G تا سال ۲۰۲۸ تکمیل خواهند شد و امور تجاری سازی آن نیز دو سال پس از آن آغاز خواهند شد. سامسونگ میگوید که با وجود این که اتصالات شبکه ۵G بر اساس اهداف عملکردی استوار شده است، برای در دسترس قرار گرفتن ۶G سه شرطِ لازم باید رعایت شوند: به عنوان مثال، برای این که نام یک اتصال را ۶G بگذاریم، سرعت دانلود دیتا نباید کمتر از ۱۰۰۰ گیگابیت بر ثانیه باشد. اگر بخواهیم مقایسه کنیم، Open Signal اعلام میکند که در حال حاضر در ایالات متحده آمریکا سریعترین میانگین سرعت دانلود دیتا در شبکه ۵G توسط شرکت مخابراتی Verizon ارائه میشود که سرعت آن فقط به کمی پایینتر از ۵۰۰ مگابیت بر ثانیه میرسد. علاوه بر این، انتظار میرود که با از راه رسیدن شبکه ۶G، لیتنسی به کمتر از ۱۰۰ میلی ثانیه برسد که اگر بخواهیم مقایسه کنیم، یک دهم ۵G میشود.
سامسونگ میگوید که تا سال ۲۰۳۰ یعنی فقط کمتر از ۱۰ سال دیگر، تعداد دستگاههای متصل شده (۵۰۰ میلیارد عدد) از جمعیت انسانها (۸.۵ میلیارد نفر) تجاوز خواهد کرد. دستگاهها و گوشیهای موبایل فوق هوشمند دارای عینکهای واقعیت افزوده (AR)، هدستهای واقعیت مجازی (VR) و دستگاههای هولوگرام خواهند بود. این نمایشگرها در آن زمان قادر به متصل شدن به شبکه ۶G خواهند بود و این شبکهها به جای انسانها، بیشتر برای ماشینها ساخته خواهند شد. بنابراین، کاربران غالب شبکه ۶G ماشینها و رباتها خواهند بود و علاوه بر این، گزارش سامسونگ اعلام میکند که: “توانایی چشم انسان نهایتا به رزولوشن ۱/۱۵۰° و زاویه دید ۲۰۰ درجه در آزیموت و ۱۳۰ درجه در زنی محدود میشود اما از سوی دیگر، توانایی و قابلیتهای بینایی ماشینها با چنین محدودیتهایی مواجه نمیشود. زیرا میتواند از مزیت تعداد زیادی دوربین بهره مند شود که هر یک از آنها دارای ساز و کارهای مختلفی هستند. با در نظر گرفتن چنین قابلیتهای برجسته و شاخصی که ماشینها میتوانند داشته باشند، نیازمندیهای عملکرد برای سیستم ۶G برای چنین سناریوهایی برای خدمات رسانی، میتواند به شدت بالا باشد.”
بر اساس آنچه که سامسونگ در گزارش اخیر خود اعلام کرده است، اتصالات شبکه ۶G میتواند با اتصال به شدت پرسرعت خود با برطرف کردن مشکلات اجتماعی به مردم دنیا کمک کند. سامسونگ در این زمینه چنین توضیح داده است که: “استقرار گسترده اتصالات شبکه ۶G باعث کاهش اختلافات و شکافها در زیر ساختهای منطقهای و اجتماعی خواهد شد و علاوه بر این، باعث ایجاد شدن فرصتهای اقتصادی بسیار پرشماری خواهد شد و در نتیجه، باعث به وجود آمدن گزینههای جایگزین برای مهاجرتهای دسته جمعی روستایی، شهر نشینی انبوه و مشکلات ریز و درشت ناشی از آنها خواهد شد. به طور خلاصه، ما انتظار داریم که ارتباطات موبایلی ۶G تاثیرات فوق العاده موثری بر روی کیفیت و موقعیت زندگی انسانها داشته باشند.”
علاوه بر این، مقاله جدیدی که شرکت سامسونگ درمورد اتصالات ۶G اخیرا منتشر کرده است، درمورد تکنولوژیهایی که در حال حاضر به دلیل محدودیتهای فناوریهای امروزی نمیتوانند در دسترس و در اختیار مردم قرار بگیرند نیز صحبت کرده است. به عنوان مثال، یک تجربه همه جانبه XR واقعی که AR, VR و همینطور واقعیت ترکیبی را با یکدیگر ادغام میکند، میتواند برای سرگرمی، اهداف پزشکی و دارویی، علم، تحصیل، چرخه تولید و اقتصاد و تعداد بسیار زیادی از اهداف دیگر به کار گرفته شود. اما دستگاهها و گوشیهای موبایل امروزی در حال حاضر ظرفیت باتری و قدرت پردازشی که برای انجام دادن چنین کارهایی نیاز است را در اختیار ندارند. در نهایت، این گزارش میگوید که تا مدت کوتاهی دیگر که میتواند به زودیِ یک سال دیگر باشد، اتحادیه بین المللی ارتباطات از راه دور (ITU) میتواند کار کردن بر روی چشم انداز خود از ۶G را آغاز کند.
ممکن است فکر کنید که با توجه به این که فناوری اتصالات ۵G هنوز راه دور و درازی برای تکمیل شدن در پیش دارد، صحبت کردن درمورد ۶G بسیار زود و عجولانه است. اما جالب است که بدانید سامسونگ در قسمت نتیجه گیری مقاله جنجالی خود توضیح داده است که در واقع، اکنون زمان خوبی برای آماده شدن برای ۶G است.
منابع: phonearena ، aradmobile
دیدگاه خود را بنویسید