مدتی پیش آمار و ارقام فروش گوشیهای هوشمند از برندهای مختلف در کشورهای هند، آمریکای شمالی، چین و اروپا منتشر شده بود که هوآوی در همهی آنها به جایگاه قابل احترامی دست پیدا کرده بود و سرانجام یک شرکت تجزیه و تحلیل دادههای آماری پیدا شده است که تمام این دادهها را در کنار یکدیگر قرار دهد تا به یک نتیجهی کلی دست پیدا کند. بر اساس تخمین Canalys، سه ماهه مالی سال ۲۰۲۰ میلادی، اولین دورهی سه ماهه در طی ۹ سال اخیر بوده است که به جز سامسونگ و اپل، یک شرکت دیگر به عنوان پرفروشترین برند بازار معرفی و شناخته شده است.
بله، کاملا درست متوجه شدید. بازار گوشیهای موبایل هوشمند اکنون یک قهرمان سنگین وزن جدید پیدا کرده است. و با وجود این که حدس زدن و پیدا کردن اسم آن به هیچ وجه کار سخت و دشواری نیست، اما واقعا اگر بخواهیم رو راست باشیم، هیچ یک از ما در ۱۲ ماه یا حتی ۶ ماه قبل حتی تصورش را هم نمیکردیم که چنین تغییرات قابل توجه و چشمگیری در جدول رده بندی برندهای سازنده گوشیهای موبایل به وجود بیاید. دلیل اصلی این که هیچ کس نمیتوانست چنین حدسی بزند این است که تقریبا تمام مردم و همینطور تحلیلگران بازار گوشیهای موبایل هوشمند انتظار داشتند که پس از این که سال گذشته میلادی دولت آمریکا تحریمهای یک جانبه سنگین و سختی برعلیه هوآوی تصویب کرد، کسب و کار این شرکت نیز به طور جدی صدمه پیدا کند و خسارتهای جبران ناپذیری بر آنها وارد شود. همانطور که میدانید، این تحریمهای سخت تمام گوشیهایی که توسط Huawei تولید و ساخته شده بودند را از استفاده کردن از اپها و خدمات گوگل منع میکردند.
اما به طور شگفت انگیزی و در کمال تعجب، این تحریمها به هیچ وجه نتوانست جلوی Huawei را بگیرند که نزدیک به ۵۶ میلیون دستگاه گوشی موبایل هوشمند در سراسر دنیا در طی سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ میلادی به فروش برساند. و در حالی که این مقدار فروش، نشان دهنده ۵ درصد کاهش نسبت به فروش این شرکت در بین ماههای آوریل و ژوئن سال گذشته میلادی است، سامسونگ با فروش فقط ۵۳.۷ میلیون دستگاه گوشی موبایل هوشمند در سراسر دنیا در طی این مدت، با یک کاهش فروش بیشتر نسبت به هوآوی بازه زمانیِ بین ماههای آوریل تا ژوئن سال یا همان سه ماهه دوم ۲۰۲۰ را به پایان رساند.
به عبارت دیگر، ما در حال صحبت کردن درمورد این موضوع هستیم که فروش گوشیهای لاین آپ Samsung Galaxy در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ میلادی نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۱۹ با ۳۰ درصد کاهش مواجه بوده است که پس از کاهش ۱۷ درصدی فروش آنها در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ نسبت به مدت مشابه در سال گذشته میلادی به دست آمده است. این آمار و ارقام باعث میشوند که فراموش کنیم یک روز هم آنها با یک اختلاف چشمگیر به عنوان پرفروشترین سازنده گوشیهای موبایل دنیا شناخته میشدند.
شاید پارادوکس شدیدی داشته باشد اما موضوع غیر قابل انکاری که درمورد شناخته شدن هوآوی به عنوان پرفروشترین سازنده گوشیهای موبایل در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ میلادی وجود دارد، این است که پاندمی ویروس کرونا به شرکت Huawei کمک بسیار بزرگی کرد تا برای اولین بار در تاریخ خود به عنوان پرفروشترین سازنده گوشیهای موبایل در یک سه ماهه مالی انتخاب شود. دلیل آن هم کاملا ساده است. زیرا پس از شروع فاجعه بار سال جاری، بازار غول پیکر گوشیهای موبایل هوشمند در کشور چین بسیار سریعتر و زودتر از هند، اروپا و آمریکا توانست خودش را احیا کند. اما نکته غیر قابل انکاری که وجود دارد، این است که Huawei افزایش پیدا کردن چشمگیر آمار فروش گوشیهای خودش را به شدت مدیون بازار محلی خود در کشور چین است. این شرکت ۷۲ درصد از کل فروش خودش در سراسر دنیا را در چین انجام داده است.
البته، این موضوع میتواند در طولانی مدت معایبی هم داشته باشد اما به طور خلاصه، نشان میدهد که سلطنت این شرکت بر بازار گوشیهای موبایل در دنیا کوتاه مدت خواهد بود. نباید فراموش کرد که اقتصاد جهانی دیر یا زود مجددا احیا خواهد شد و با قدرت هر چه تمامتر فعالیت خودش را از سر خواهد گرفت؛ چه بسا که تا کنون هم این کار را کرده است. اما نکتهی این موضوع در اینجا است که انتظار میرود هم سامسونگ و هم اپل در آیندهای نه چندان دور، اعداد و ارقام و موفقیتهای هوآوی که اکنون سکاندار این صنعت شده است را به چالش خواهند کشید. جالب است که گزارش اخیر Canalys در این زمینه، به طور کامل روی رقابت بین سامسونگ و هوآوی تمرکز کرده است و نه تنها سومین و چهارمین و پنجمین سازندههای برتر بازار گوشیهای موبایل در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ را مشخص نکرده است، بلکه حتی جزئیاتی درمورد آمار و ارقام کلی و مجموع فروش برندهای مختلف بازار نیز ارائه نکرده است.
منابع : aradmobile ، phonearena
دیدگاه خود را بنویسید